Izgalmas új YouTube funkció

A YouTube Shorts legújabb funkciója lehetővé teszi, hogy saját csatornánkra feltöltött hosszú formátumú videóinkból készítsünk 60 másodperces rövid videókat.

Az új eszköz automatikusan megjelenik mobilos nézetben, lehetőséget kínálva a videó összevágására és közlésére. Nagy segítség lehet azok számára, akiknek nincs kapacitásuk egyedi rövid videókat készíteni, ezzel adva új lendületet, új köntöst régebbi, de még aktuális videóiknak.

Lyor Cohen, a YouTube globális vezetője, úgy vélekedik, hogy a shorts formátumú videók könnyebbé tehetik a kapcsolódást a nézők és a youtuberek között, ezáltal pedig a tartalomfogyasztók újabb és újabb tartalomgyártókat tudnak megismerni.

A tisztánlátás kedvéért fontos megjegyezni, hogy a YouTube rendelkezik már belső rövid formátummá alakító videóvágó eszközökkel, ahol tetszőlegesen bármilyen videóból felhasználhatunk 5 másodperces részeket, azonban az új lehetőséggel képesek lesznek a tartalomgyártók saját videóikból már 60 másodperces részleteket is újraközölni.

A már elkészült short tartalmak tartalmazzák az eredeti videó linkjét is, így nagyszerű lehetőséget biztosít a már megosztott videó és az egész csatorna népszerűsítésére is.

Az új funkció már minden creator számára elérhető IOS és Android készüléken is.

A YouTube már a második nagy fejlesztéssel rukkol elő a hónapban (a másikról ide kattintva olvashatsz), további érdekes újdonságok várhatóak, ha ilyen ütemben halad náluk a fejlesztés! 🙂

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X