Vertikális élő adások mostantól már YouTube-on is!

A videómegosztó óriás a TikTok egy már jól bevált funkcióját vette át magához: YouTube Shorts videók görgetése közben a nézők már élő adásokba is belefuthatnak a platformon!

Az élő adásba belekattintva könnyedén csatlakozhatnak ahhoz a felhasználók, tovább görgetve pedig más live adások között tudnak válogatni.

Jó hír, hogy a hagyományos élőkhöz hasonlóan ugyanazok a funkciók lesznek elérhetőek a vertikális változatnál, így a nézőknek lehetőségük van itt is csatlakozni az élő chathez, részt vehetnek szavazásokban, továbbá vásárolhatnak csatornatagságot, super stickereket és super chatet is.

A YouTube elmondása szerint ez az újítás kifejezetten jó lehetőség a kisebb alkotók számára, hiszen ezzel ismertségüket könnyedén növelhetik, valamint mélyíthetik kapcsolataikat a már meglévő közönségükkel.

Az új funkció jól kihasználja a Shorts videók népszerűségét, ami az elmúlt két évben a YouTube egyik leggyorsabban növekvő tartalomtípusa volt. Bár egyelőre még korlátozott tesztelésben indult útjára a vertikális élő, hamarosan újabb fejlesztések és bővítések várhatóak majd.

Forrás: SocialMediaToday

Képek forrása: SocialMediaToday, Envato Elements

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X