Befutottak a podcastek a YouTube Musicba! Mutatjuk, mit érdemes tudni

Jó hír a creatorok számára, hogy az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet szentel a YouTube is a hosszú formátumú videóknak, így az elmúlt hetekben már podcastként is besorolhatjuk a csatornánk videóit. Ezek a podcastek pedig elérhetővé váltak a YouTube Musicban, ráadásul külön fület is kaptak – bár egyelőre még csak az Egyesült Államokban.

A felhasználók is örülhetnek, hiszen az újítás további előnye, hogy bármikor elnavigálhatunk az adott lapról, vagy lezárhatjuk a telefonunkat, a háttérben továbbra is folytatódni fog a lejátszás. Ez a funkció eddig csak a YouTube Music Premium felhasználóknak volt elérhető, de mostantól a podcastek esetében az ingyenes YouTube Music felhasználók is élhetnek a lehetőséggel.

Forrás: Tubefilter.com

Az új funkcióval karöltve pedig az elérhető reklámtípusok is bővültek, hiszen a formátumhoz illően mostantól akár audio formátumú reklámszünetet is beilleszthetnek a creatorok a podcastekbe, azon felhasználókra szabva, akik csak hallgatják az adott műsort.

Ahogyan említettük, egyelőre még csak az USA-ban elérhető az új funkció, de remélhetőleg a következő hónapokban Európában is megjelenik.

Forrás: Tubefilter.com

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X