Régóta vártuk, most megérkezett: szinkronizált videók YouTube-on!

Újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy akár a YouTube-on is televíziós élményben lehessen részünk: az elmúlt hónapokban ugyanis egy új funkciót tesztelt a YouTube, mégpedig a hangsáv nyelvének kiválasztásának lehetőségét.

Napjaink egyik legismertebb youtubere, Mr. Beast elsők között próbálhatta ki csatornáján az új beállítást, amelynek segítségével a nézők szabadon választhatják ki, hogy a milyen nyelvű hanggal szeretnék megnézni a videóit. Az ő esetében választhatunk többek közt, hogy angol, spanyol, portugál, kínai vagy épp japán szinkronnal tekintenénk meg az adott tartalmat.

Habár lehetőség egyelőre még tesztelés alatt van, és így csak a kiválasztott alkotóknak elérhető, azonban nézőként már Magyarországon is kiválaszthatjuk a videón lévő fogaskerék ikonra kattintva (a tesztelésben részt vevő csatornákon) a különböző nyelvű hangsávokat – ahogyan azt alábbi gif-en is láthatjuk. 

Techcrunch.com, YouTube.com

A szinkron lehetőségét már régóta várták az alkotók, hiszen eddig külön csatornát kellett létrehozniuk és üzemeltetniük, ha szerettek volna megcélozni egy adott nyelven beszélő közönséget. Mostantól viszont akár egyetlen csatornáról is meg tudják ezt tenni, ami sokkal előnyösebb, hiszen így egy helyre fut be összes forgalom, ráadásul kevesebb munkával is jár ez a megoldás az alkotók részéről.

A jelenlegi információk szerint az alkotók profi szinkronstúdiók által készített szinkronsávokat tudnak majd feltölteni, így leginkább azoknak a csatornáknak kedvez ez a lehetőség, akik már elég nagyok ahhoz, hogy kitermeljék az ehhez szükséges összeget, és akár világszinten rendelkeznek nézőkkel. 

Mit gondoltok az új funkcióról? Vajon milyen változásokat hoz majd magával ez a lehetőség? Írjátok meg nekünk!

Forrás: Techcrunch.com, Tubefilter.com

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X