Letaszítható a Twitch a streaming platformok trónjáról?

Nemrég egy mérföldkőnek mondható dolog történt a magyar Facebook gaming életben, és úgy tűnik hamarosan még jobban fel fog pörögni a streaming ezen a platformon is. Bár még mindig a Twitch a streaming platformok királya, mögötte rohamtempóban fejlődnek a további oldalak is, ahogy egy friss kutatás mutatja. Retteghet a Twitch?

 Sok minden kedvezett idén a streaming oldalaknak és a streamereknek egyaránt. Az év elején a karantén miatt megnőttek a nézettségek és jóval elkötelezettebbé váltak az emberek. A Streamlabs adatai alapján a streaming ipar 91%-kal nőtt éves szinten és több mint 7 milliárd órányi tartalom figyelhető meg a legfőbb platformokon összesen.

A felmérés szerint a YouTube Gaming mutatta a legnagyobb növekedést a harmadik negyedévben megtekintett órák szempontjából. A Twitch megtekintési ideje az előző negyedévhez képest 377 millió órával csökkent, míg a Facebook gaming 71 millióval.  Hiába volt kiemelkedő ebben a YouTube, mégsem tudta növelni a streamerek számát a felületen.

A Facebook Gaming berobbant a köztudatba és úgy néz ki, megállíthatatlan. A Mixer felvásárlása után a streamerek inkább a Twitch felületét választották, ám így sem elhanyagolható a Facebook Gaming. A megtekintett és a közetített órák növekedtek az előző negyedévekhez képest, illetve az újabb streamerek száma is gyarapodni látszik. Sőt, a Facebook Gaming elérte az 1 milliárd megtekintett órák számát.

Hiába növekszik a YouTube és a Facebook, a Twitch-et még nem lehet letaszítani a trónról. Bár 8%-kal kevesebbet nézték, mint az előző negyedévben, az előző évhez képest mégis 70%-os növekedést pordukált nézési idők tekintetében.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X