Rekordot döntött Zsozeatya streamje a Facebookon

A gamerek legalapvetőbb terepe a Twitch illetve a YouTube, ám nemrég a Facebook is belekezdett a gamerek toborzásába és a streamek elindításába. Most pedig egy kiemelkedő és jelentős dolog történt a magyar gaming szektorban, ami mérföldkőnek is mondható.

A Facebook nemrég kezdte el a streaming funkcióját, miután felvásárolta a Mixer nevű streaming platformot. Folyamatos hirdetésekkel próbálják fellendíteni a streaming szolgáltatásukat, bár nem túl nagy sikerrel, hiszen sokak még mindig úgy vélik, nem túl felhasználóbarát. Illetve az sem segít a közösségi oldalnak, hogy bár nagyobb gamereket szerződtetnek, nézőközönségük mégsem megy velük a Facebookra. Kiemelkedően még mindig a Twitch-et tekintik a legnépszerűbb gaming platformnak.

Több magyar gamer is tevékenykedik a Facebookon, ám szeptember elsején mérföldkőnek mondható dolog történt gaming szempontjából. Zsozéatya, magyar gamer streamjét egyazon időben 17.000 felhasználó nézte a Facebookon, ráadásul az volt a különlegesség benne, hogy nem Zsozéatya szerepelt a streamben, hanem egy gamer társát, Téglát láthatták élőben a userek.

Zsozé úgy gondolta, hogy egy olyan stream melybe bevon más gamereket is, jobban, szélesebb körben felhívhatja a figyelmet a csatornára, illetve a bevont személyeknek is kedvező, hiszen ők is élvezik a streamet, a játékot, és bevételt is szerezhetnek emellett.

„Ezt a streamet megelőzte egy egyhónapos hype. Be lett jelentve az oldalon, ki lett kérve az emberek véleménye az újdonságról. Majd együtt számoltunk vissza a videóig. Nagy statisztikai adatok születtek és egyidőben 17.000-an nézték a streamet.”

Arra a kérdésünkre, hogy tervez-e még hasonló újításokat, milyen ötletekre számíthatunk tőle azt a választ kaptuk, hogy a jelenlegi felállásban lesz még egy fő, aki látható lesz majd a streamben, illetve koncepcióbeli változások is lesznek. Beszélgetős podcast jellegű, interaktív tartalmak valósulhatnak meg a jövőben.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X