Több indexkép, több kattintás! – Új A/B tesztelési lehetőség YouTube-on!

Az utóbbi években sokszor kérdezték tőlünk partnereink, hogy van-e valamilyen megoldás arra, hogy egyszerre több különböző indexképet futtassannak egy-egy YouTube videón, és teszteljék melyiket kattintják át nagyobb arányban a nézők. 

És habár léteztek különféle böngésző bővítmények, amelyek segíthettek nekünk ebben, de mivel ezek valójában sosem egyszerre futtatták a képeket (csak automatikusan cserélgették bizonyos időközönként), így működésük nem volt teljesen megbízható, ráadásul elég körülményes is volt a procedúra.

Most azonban jó hírünk van: a YouTube bevezeti az új Test & Compare funkciót, ami pont erre a problémára jelent megoldást!

A platform bejelentette, hogy a hosszú videókhoz három különálló indexképet lehet majd feltölteni. Ezeket az indexképeket a YouTube több felhasználónak fogja megjeleníteni, és az alkotók megnézhetik, melyik generálja a legtöbb átkattintást. Az alkotók ezek után kiválaszthatják a három közül a nyertest, ami a végleges indexképe lesz a videónak.

A YouTube jelenleg néhány száz alkotóval teszteli a Test & Compare funkciót, de terveik szerint a következő hónapokban már több alkotó is kipróbálhatja, a teljes körű bevezetés pedig várhatóan 2024-re várható.

Ti várjátok már az új funkciót?

Forrás: Tubefilter.com

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X