Forró téma – Influencer marketingstratégiák, melyek valóban működnek

Az influencer marketing ma már lényegében kikerülhetetlen, ezzel együtt pedig az ilyen jellegű ügynökségek munkája is felértékelődött az elmúlt években. A Star Network Influencer Ügynökség értékesítési vezetője, Sápi Márton a Trend FM vendégeként mesélt arról, hogy miként lehet megtalálni egy-egy adott termék szempontjából a megfelelő influencert, valamint hogyan is néz ki a gyakorlatban a megrendelő, azaz a márka és a véleményvezér egymásra találása.

Egy igazán jó influencer marketingstratégia sokkal többrétűbb és átgondoltabb annál, hogy csupán a név, valamint a követőszám számítson. A célcsoport meghatározása, a véleményvezér tartalomgyártási szokásainak és korábbi kampányainak ismerete, nyilvános megjelenéseken tanúsított viselkedése, és még megannyi tényező befolyásolhatja egy márka és egy influencer sikeres együttműködését. Többek között erről beszélgetett Sápi Márton, a Star Network értékesítési vezetője és Szabácsik Gergely.

A legfontosabb megfelelően meghatározni a cég termékének, szolgáltatásának célcsoportját, így pedig az ahhoz tartozó influencerek körét. Ezek gyakran a megrendelő látókörén kívül eshetnek, hiszen a tartalomgyártók már itthon is rendkívül sokan vannak, sőt, akár a generációs különbségek is megnehezíthetik a szponzorációs együttműködések létrejöttét, a megfelelő influencerek megválasztását.

„Sokféle influencer kampány létezik, mi azért vagyunk, hogy a célokat segítsünk felismerni, és ehhez mérten alakítsuk ki azt a csapatot, akik a márkát megjelenítik” – kezdte Sápi Márton, aki a beszélgetés során több „kulisszatitokról” is lerántotta a leplet.

A kezdeti időkben az ál-organikusságon volt a hangsúly: legyen jelen minél többször a termék, sőt, ha lehet, ne is tűnjön úgy, mintha hirdetés lenne. Ez azonban nem a legmegfelelőbb megközelítés. A követők számára is egyértelművé kell tenni, fel kell vállalni, hogy mi szponzorált tartalom.

Sápi Márton arról is beszélt, hogy könnyedén válhat az adott termék, márka hiteltelenné, ha a tartalom például a szponzoráció miatt nagyban eltér a megszokottól, illetve, ha túlságosan hirdetés-szaga van.

„A márkák mindig kicsit többet akarnak, az influencerek egy kicsit kevesebbet, mi pedig igyekszünk megtalálni az arany középutat.”

A teljes beszélgetést, még több értékes és hiteles tartalommal ITT hallgathatod meg.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X