Új funkciót vezet be az Instagram

Egészen biztosak lehetünk abban, hogy a felhasználók imádni fogják az Instagram legújabb funkcióját, melynek köszönhetően egyértelműen látszik majd, a közzétett tartalom tartalmazza-e a platform által terjesztésre javasolt elemeket.

Az új funkció: “Átláthatósági eszköz”

A “transparency tool” azaz az “átláthatósági eszköz” a nevéhez hűen lehetőséget biztosít arra, hogy rálátásunk legyen, a platform milyen elvek és szabályok alapján ajánlja feltöltött fotóinkat vagy videóinkat a minket nem követők számára. 

https://lh4.googleusercontent.com/Fx6YYkP3xIFBNdUzrivBDpXHBGdee2RqguNKgRY3z2SrAZsH31CHfMxykhmCjiVXb-lAL3mXqBe8smzWESq_zGPVCgKJQ_4imTkx-tqrL1-S43VIG9NqXwRasaQqhJZPNw5u2sRCHo5dKgF0ubVHi00r7RRARLTG4ykvTh35iFxhrcYwqi6Nx2Ej99rrXw

Mit is jelent ez pontosan?

A platform új funkciója abban fogja segíteni a professzionális fiókkal rendelkező felhasználókat, hogy a lehető legegyszerűbb módon átláthassák, tartalmuk jogosult-e kikerülni – a fiókjukat nem követők számára – például a Felfedezés-fülre vagy a Feed-ajánlások közé. Ugyanakkor azt is megtudhatják, ha a tartalom sérti a vállalat ajánlási irányelveit, melynek következtében nem fogja elősegíteni a terjesztését.

Újabb fejlesztésekre számíthatunk?

Az Instagram munkatársai úgy nyilatkoztak, további fejlesztések várhatóak a tartalomgyártók számára, hogy megérthessék és javíthassák azokat a problémákat, melyek negatívan befolyásolhatják a tartalmaik terjesztését.

Nem csak az Instagram tevékenykedik

A tartalomgyártók segítésére a TikTok is hatalmas hangsúlyt fektet, több új funkcióval is bővült az alkalmazás az elmúlt időszakban. Ezekről bővebben ide kattintva olvashatsz.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X