Szülői korlátok között TikTok-ozzon a gyermek?

A TikTok számtalan kisegítő lehetőséggel kedvez a digitális jólét érdekében, azonban kevesen ismerik az egyik leghasznosabb funkciót, mellyel szülőként felügyelhetjük és korlátozhatjuk gyermekünk tartalomfogyasztását.

A dinamikusan fejlődő platform sok szülő számára ijesztő lehet, hiszen rengeteg rémtörténet látott már napvilágot a felelőtlen online jelenlétnek köszönhetően.

A TikTok segít a szülőnek korlátozni gyermekük tartalomfogyasztását!

Szülőként fontos tudatosan odafigyelnünk gyermekünk tartalomfogyasztási szokásaira, hiszen kötelességünk megvédeni az interneten fellelhető veszélyektől.

A TikTok kifejlesztette a Family Pairing funkciót, mellyel a szülő összepárostíhatja TikTok profilját gyermekéjével és ezáltal képes lesz:

  • korlátozni, hogy kivel folytathat a gyermek üzenetváltást
  • mennyi időt tölthet el az applikációban
  • kik kommentelhetnek a videói alá (senki, ismerősök, bárki)
  • milyen tartalmakat nézhet 

A funkció beállítása

A Family Paring beállítását a fiókunk Beállítások menüpontja alatt találjuk, ahol az alkalmazás végigvezet minket a szükséges lépéseken. 

A felületen, melyen a szülő korlátozhatja a gyermek tartalomfogyasztását egy rendkívül letisztult és egyszerűen használható, így a kezdő felhasználók számára is könnyedén megérthető az alkalmazás használata.

A TikTok-nak nem ez az első funkciója, mellyel a felhasználók digitális jólétét próbálja a lehető leghatékonyabban védeni. Egy cikkben összeszedtük a legfrissebb funkciókat, amik a tudatos és veszélyektől mentes online jelenlétet támogatják.

Mi azt gondoljuk, hogy ezek az eszközök abszolút hasznosak és örömmel vettük a TikTok ilyen irányú fejlesztésit a közelmúltban. Bízunk benne, hogy a jövőben is folytatódik ez a tendencia és újabb megoldások érkeznek majd a biztonságos és keretek közé vezető internetezés kapcsán.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X