A TikTok legújabb funkciói a digitális jólét érdekében

A TikTok legújabb kampányában felhívja a figyelmet a tudatos tartalomfogyasztásra, ezzel együtt pedig 2 új funkciót kínál a digitális jólét elősegítéséhez.

Az alkalmazás új felületet biztosít, hogy nyomon kövessük a TikTok használati szokásainkat, figyeljük a képernyőidőnket és ezen belül speciális adatokkal is szolgálja a felhasználók digitális élményét.

A telefonok beállítás szinten rendelkeznek hasonló funkcióval, azonban az alkalmazásba beépített egység még specifikusabban teszi lehetővé a tudatos tartalomfogyasztást.

  1. Részletes adatok a felhasználói szokásainkról

Mindamellett, hogy meg tudjuk tekinteni hétre, napra, órára, de akár percre pontosan is az alkalmazásban eltöltött időt, még arról is láthatuk kimutatást, hogy ezekből mennyit nappali és mennyit éjszaka voltunk jelen. 

Az alkalmazás grafikont készít arról is, hogy egy bizonyos nap hányszor nyitottuk meg a TikTok-ot, szintén napszakokra lebontva.

  1. Korlátozásokkal a tudatosabb felhasználói élményért

A TikTok lehetőséget nyújt arra is már, hogy beállítsunk az alkalmazáson belül képernyőidő limitet, aminek túllépése esetén az applikáció bezáródik és újra jelszót kér. Beállíthatunk már emlékeztetőt is, mely jelzi nekünk 10-20-30 percenként, hogy tartsunk szünetet.
A beérkezett üzeneteink közé lehetőségünk van kérni egy automatikus elemzést, mely hétről hétre küldi számunkra a felhasználó szokásainkat.

A TikTok a tudatos digitális felhasználás népszerűsítésére fejlesztette ki ezeket az új funkciókat, melyek a hetekben a frissítésekkel egyre több ember számára vállnak majd elérhetővé.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X