BeReal: A legújabb közösségi média platform

Közel 3 millió felhasználó használja világszerte napi szinten a fiatalok körében hatalmas népszerűségre szert tevő applikációt, ami nem más, mint a BeReal.

A BeReal egy olyan közösségi média platform, amely megköveteli, hogy kendőzetlenül mutassuk meg a legvalódibb énünket. A leginkább még csak külföldön elterjedt alkalmazás mára már egyre nagyobb teret hódít hazánkban is, túlnyomóan a fiatalok körében terjed.

Hogyan működik a BeReal?

Az applikáció letöltése után a névjegyeink szinkronizálásával kereshetőek meg barátaink. A kölcsönös visszaigazolást követően minden nap kapunk egy értesítést az alkalmazástól, amikor meg kell nyitnunk azt és fotót készítenünk az előlapi és hátlapi kameránkkal egyszerre.

Mit kell tudni az értesítésekről?

– minden nap különböző időpontban kapjuk
– minden felhasználó ugyanakkor kapja
– 2 percünk van a teljesítésre
– ameddig nem teljesítettük a napi feladatot, az ismerőseink képe sem látható számunkra

Mi történik, ha nem készítem el a fotót 2 percen belül?

Könnyen előfordulhat az, hogy éppen nem vagyunk telefonközelben, amikor az alkalmazás értesítést küld. Ebben az esetben hiánytalanul pótolhatjuk a képet, azonban az ismerőseink figyelmét felhívja az alkalmazás, hogy nem teljesítettük határidőre a posztolást.

BeReal képernyőképek

Filterek, képet befolyásoló eszközök? Szó sem lehet róla!

Az alkalmazás nem teszi lehetővé, hogy képet már meglévő fájlokból töltsünk fel, csak a kameránkat használhatjuk. A BeReal applikációban nincsenek beépített filterek, arcot kívánatosabbá torzító eszközök, továbbá semmilyen képszerkesztésre/utómunkára nincs lehetőség. A fotóinkat egyféleképpen oszthatjuk csak meg: teljesen nyersen.

Honnan tudja a BeReal, hogy szalonképes vagyok-e egy fotóra?

A BeReal alkalmazás neve sokat elárul, hiszen az applikáció célja nem más, mint arra ösztönözni az embereket, mutassák meg legvalódibb énüket. Nem meglepő tehát, ha nem a legjobb formánkban vagyunk, amikor kapjuk az értesítő üzenetet. Kócos hajjal, pizsamában a reggeli kávét szürcsölve kapsz értesítést? Just BeReal!  

Milyen lehetőséget nyújt a BeReal az influencerek számára?

A közösségi média káros hatásairól megannyi kutatás szól, a tökéletesnek látszó fotók mögött gyakran kevésbé sem olyan fényes a valóság, mint ahogyan az látszik. Fogfehérítő filterek, irreálisan karcsúra photoshoppolt testek, bőrhibák eltüntetése. Nem ritka, hogy ehhez hasonló képmanipulálásokkal találkozunk. 

Az influencereket gyakran érik olyan vádak, miszerint túlzásokba esnek, nem is csoda, hiszen olyan nagy celeb, mint Kim Kardashian is esett már bele photoshop bakiba, amit azóta is bőszen emlegetnek fel neki.

Betekintést nyerni az influencerek hétköznapjaiba?

Az applikációban van lehetőség név alapján is keresni profilokra, így nem szükséges mindenképp telefonszám a kontaktba lépéshez. Egy influencernek elegendő így csupán megosztania a felhasználónevét a követőtáborával, akik eszerint be is tudják jelölni őt, azonban fontos megjegyezni, hogy visszaigazolás minden esetben szükséges.

A BeReal egy nagyszerű lehetőség az influencerek számára, hogy megmutassák igazi arcukat, betekintést adjanak életükbe és ezzel még jobban igazolják, hogy semmi szükség nincs az Instagram-on nyújtott látszat tökéletességre.

A BeReal alkalmazást Play Áruházból vagy App Storeból töltheted le, a szövegre kattintva.

Idegen téma még számodra az influencerek világa? Itt van 10 ok, amiért érdemes nyitni az influencer marketing irányba.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X