Közel 5 millió videó egyetlen zenére – A TikTok és a virálissá váló dalok

Az egymilliárd felhasználót is meghaladó TikTok egyik legnagyobb erőssége a platformon teljesen ingyenesen használható zeneszámokban rejlik. Vannak olyan dalok, melyekkel nagyobb elérést érhet el a tartalomgyártó, valamint a felhasználók 80 százaléka állítja, erről az oldalról ismert meg új előadókat, zeneszámokat. Mi tehát a TikTok és a zeneipar igazi kapcsolata?

Egy átlagos TikTok felhasználó rendszeresen találkozik ismétlődő dalokkal, dalrészletekkel, melyeket sokan használnak. Sőt, az is tény, hogy elegendő az épp felkapott zenét a videó alá tenni, ami így egyből a foryou-ba kerül.

Ez nem a véletlen műve!

Vannak olyan ügynökségek, akik kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy egy-egy adott zeneszám felkapottá váljon a TikTokon. Ez nem más, mint egy win-win marketing kampány.

Az új dalok TikTokos sikere egyet jelent az eladási- és a slágerlisták előkelő helyével, amiben nagy szerepet kapnak az influencerek is. Egy új dal platformra való injektálása mögött a legtöbb esetben egy jól kidolgozott kampány áll.

Egy, a zenészekkel, lemezkiadókkal kapcsolatban álló marketing ügynökség létrehoz egy speciális táncot, mozdulatsort vagy épp egy rövid figyelemfelkeltő tartalmat, majd ezt a „trendet” influencerekkel kezdik el egy időben népszerűsíteni. A véleményvezéreket elkezdik más tartalomgyártók is lekövetni, ezáltal egyre többen használják az adott zeneszámot, a TikTok algoritmusa pedig elkezd dolgozni.

Egyetlen dallal 4,8 millió elérés a TikTokon?

The Kid LAROI & Justin Bieber – Stay című számát 60 influencer bevonásával kezdték el promotálni, melyben nem volt kifejezett tartalmi megkötés. Két hónap alatt vált virálissá egy tartalomgyártó drónfelvétele, ami végül a TikTokon 4,8 millió videót generált.

Ezt a fajta népszerűsítést nem csupán zenészek, együttesek újonnan megjelenő számaival, de akár a márkákkal, termékekkel szorosan összekapcsolódó dalokkal is meg lehet csinálni.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X