Kerülj képbe! – Ezek a TikTok tartalomtípusok

A már több mint egymilliárd felhasználóval rendelkező TikTok nem csupán a tizenévesek kedvelt platformja, nagy számmal vannak jelen az idősebb generáció tagjai is. A platform folyamatosan újít, egyrészt, hogy kielégítse a felhasználói igényeket, másrészt azért, hogy versenyben maradhasson a többi, régebb óta üzemelő social média oldallal. Amennyiben kezdő/ alap felhasználó vagy, érdemes ismerned az összes tartalomgyártási lehetőséget, hogy minél jobban kihasználhasd a TikTokban rejlő lehetőségeket.

TikTok tartalomtípusok

Hagyományos TikTok videók

Azok a videók, melyeket effektekkel, zenékkel tehetünk színesebbé és trendibbé. Nem csupán az oldalunkra látogatók, követőink tekinthetik meg, a TikTok algoritmusa bárkinek felajánlhatja, tehát bekerülhetünk mások ForYou page-be – ami gyakran az egyik fő cél.

A kezdeti 15 másodperces videók mellett, ma már akár 3 perces videókat is feltölthetünk, bizonyos felhasználók pedig akár a 10 perces videó funkcióval is élhetnek – bár tény, hogy a TikTok sikere épp a rövid tartalmakban rejlik.

A feltöltött videók a profilunkon kronológiai sorrendben bármikor megtekinthetők, de van lehetőségünk rögzíteni őket, így a kiemelt tartalmakat azonnal láthatják azok, akik az oldalunkra látogatnak.

A TikTok nem csupán a tizenévesek platformja

TikTok Stories – Történetek

Az olyan nagy social média platformok után, mint az Instagram vagy a Facebook, a TikTok is bevezette a „történet” funkciót. Bár hazánkban még csupán kevés felhasználó tud élni ezzel a lehetőséggel, folyamatosan több embernek fog megjelenni a stories lehetőség.

Ez nem igazán különbözik a máshol már jól ismert történetekhez: rövid videókat készíthetünk, melyek csupán 24 órán át lesznek láthatóak. Jelenleg a kék körrel jelölt profilképekre kattintva tudjuk megnézni őket, de később a TikTok szeretné megjeleníteni a követők kezdőoldalának bal felső sarkában.

TikTok Live – Élő videó

A meglévő követőkkel való interaktív kapcsolattartás, vagy akár új követők szerzésesének céljából is indíthatunk élő adásokat. Ennek azonban van egy feltétele, el kell érjük a minimum 1000 követőt.

Az élő videókba meghívhatunk más TikTok felhasználókat is, ami remek kollaborációs lehetőséget biztosít, valamint szélesebb vagy más jellegű közönséggel tudjuk a saját profilunkat megismertetni.

A TikTok Live-ok nem visszanézhetőek, így, ha szeretnénk megosztani belőle részleteket, érdemes képernyőrögzítést használnunk.

A legújabb social média rövid hírekért látogass el Instagram oldalunkra.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X