Vetkőzz és várj egy percet – ezek az új trendek a közösségi oldalakon

A közösségi média trendek jönnek, mennek. A bezártság és az #maradjotthon helyzet még több kihívást és új szokást szült a platformokra. Megmutatjuk, mi most a menő az Instagramon, illetve a kihívások mélytengerében, a TikTokon.

Az Instagram és a TikTok sok esetben kéz a kézben járnak. Ami TikTokra felkerül általában napvilágot lát Instagramon is. Bár fordítva ez nem annyira mondható el, hiszen az Instagram tartalmakat, főleg a képeket, már nem nagyon osztják át TikTokra.

Instagramon a karantén idején főleg az otthoni időtöltéssel kapcsolatos tartalmak nyertek teret maguknak. A főzés és az edzősvideók hódítanak ezen a platformon. Sokan a konditermi edzéseket felváltották az otthon végezhető gyakorlatokkal, amiről nap mint nap tudósítanak.

Ezen felül pedig nagy trendnek örvend a storyban terjedő „kitöltögetős” kihívás. Ezek általában egy bizonyos tematikához köthető kérdések, amelyekre akár gifekkel, tageléssel vagy karikázással lehet válaszolni.

Különböző események is átkerültek az online térbe, amit egyre többen próbálnak ki. Ilyen a zenészek között az online koncertek, műkedvelők között a felolvasóestek és vannak olyanok is, akik egy-egy élő bejelentkezéssel talkshow-ba kezdenek.

Válaszd ki a karaktered!

Elég mókás tartalmakat lehet kihozni az egyik legújabb trendből, a „choose your character” videókból. TikTokon terjedtek el azok a tartalmak, amelyekben különböző tematika alapján egy videójátékhoz hasonlóan különböző karakterek bőrébe bújnak az emberek.

Vetkőzz! Vetkőzz?

Szintén friss közösségi média trendnek mondhatók azok a videók, amikben az emberek levetkőznek, majd meglepik vele a párjukat. A TikTok trendeknek ez az a szélsőséges példája, amiben azt mutatják meg az emberek, ami igazából teljes mértékben a magánügyük lenne. Természetesen ezt is elkészíthetik humorosan:

Várj egy percet!

Persze egy perc várakozás még TikTokon is sok lenne. A videókban mégis tartanak egy kis szünetet, mozdulatlanná válnak és várják a videóban résztvevő többi személy reakcióját.

 Emoji kihívás

Az emojikkal való játékot sokan kipróbálták a TikTokon és az Instagramon is. Sőt, egy kihívás is indult belőle, ami végighasított a világon.

Tedd le az ujjad, ha…

Rengeteg verziója van ennek a trendnek. A lényege, hogy maximum 10 darab állítást tesznek fel, és ha igaz, akkor le kell tenni az egyik ujjukat.

A közösségi média trendek hihetetlen sebességgel változnak. Az otthon töltött időszakban, amikor a telefonhasználat még jobban előtérben lesz, ennél is több trend fogja meghódítani a platformokat.

 

 

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X