A szórakozás nem marad el – A MineCinema a rajongók otthonába látogat

Sajnos a koronavírus miatt kialakult helyzet a film- és a mozirajongókat sem kíméli, de hála a lelkes szervezőknek és az online térnek, ezúttal sem hagyjuk, hogy a rajongók lemaradjanak kedvenc MineCinema sorozatuk legújabb részéről. A kilencedik, Simlis banda című részt egyenesen az otthoni fotelükből nézhetik, már csak a popcornt kell bekészíteni.

A kilencedik rész: Simlis Banda

Decemberben és januárban került bemutatásra a MineCinema kilencedik része Budapesten, amire ezúttal 3600 fő volt kíváncsi. A Simlis Banda címet viselő történet szerint a Homok Birodalom és Gravelia vezetői hosszú háborúskodás után végül arra a döntésre jutnak, hogy elássák a csatabárdot és békét kötnek egymással. A béketételt egy szimbolikus smaragd ajándékozásával erősítenék meg, ám a drágakövet útközben egy ismeretlen banda eltulajdonítja. A smaragd eltűnése nagy viszályt kavar, így az áhított béke is veszélybe kerül, a kaland azonban csak itt kezdődik igazán.

 

A filmben ismét a hazai YouTube közösség legnépszerűbb videósai szerepelnek, úgy, mint zsDav, DoggyAndi, IceBlueBird, luckeY, Walrusz, Chabinho, OwnMcKendry, Baluka, UborCraft, Sajt32, Jánosik Gergő és zsombeyHD.

A rászoruló gyermekek sem maradtak ki a sorból

A február 22-ei miskolci bemutatót 23-án a jászberényi követte, ami több okból is különlegesnek számított.

„Egy ilyen eseményre nem mindenki teheti meg, hogy jegyet váltson, így szerettünk volna hátrányos helyzetű gyerekeknek is lehetőséget biztosítani a kedvenceikkel való találkozásra. Személyes ismerőseink körében felhívást intéztünk, hogy javasoljanak olyan szervezetet, akik tudnak abban segíteni, hogy a fenti célt megvalósíthassuk. Így jutottam el a Csányi Alapítványhoz és azon belül is Hábenciusné Balla Andreához, aki egyből a segítségünkre volt. Ennek eredményeképpen számos gyermeknek volt remek napja egy kis jótékonysági akció keretén belül.” – árulta el Farkas Dániel, a Star Network szakmai vezetője.

De itt nem értek véget a meglepetések! A MineCinema előtt nem sokkal értesültünk a 13 éves Viki történetéről, akinek az egyik pillanatról a másikra változott meg az élete és vele együtt családjának is. A bemutató riportot nézve egyből figyelmesek lettünk a szobában kiakasztott MineCraft videós plakátokra és MineCinemas egérpadra.

„Egyből azt gondoltuk, hogy ez nem lehet véletlen, Viki kedvencei ugyanis pont azok a videósok, akik ezen a vasárnapi rendezvényen Jászberényben jártak. Rögtön felvettük az anyukájával a kapcsolatot, akivel titokban megszerveztünk egy személyes látogatást náluk, Viki tudta nélkül. A mozis esemény után látogattunk el hozzájuk a kedvenceivel és a hatalmas öröm természetesen nem maradt el. Viki az általa készített rajzokat személyesen adhatta át a videósoknak és együtt tölthettünk egy kis időt, átadtuk ajándékunkat, és természetesen elkészülhettek a közös képek is.” – tette hozzá Farkas Dániel.

MineCinema moziélmény, ezúttal az otthoni fotelből

Ugyan a februári miskolci és jászberényi bemutató után sajnos a további események bizonytalan ideig nem lesznek megtartva, azonban nincs ok aggodalomra, hiszen ezúttal a MineCinema látogat el a rajongók otthonába. Április negyedikén, 17:00-kor felkerül a nyolcadik film is a youtube csatornára amit eddig csak élőben láthattak a nézők. A vetítés után élő videóban várják a film készítői – Baluka, Zsombey Hd és a képregények rajzolója, Palotás Adél – egy kötetlen beszélgetésre a nézőket, valamint a játék sem marad el.

További jó hír, hogy a legújabb, kilencedik rész már megvásárolható a MineCinema oldalán, egy MineCraftos animált kisfilmmel együtt. Így aztán már tényleg nem hiányzik más, csak egy kis snack a film mellé.

A nyár idén is megrendezésre kerül

Bízunk benne, hogy a mostani helyzet mielőbb véget ér, ezért mi már gőzerővel készülünk a nyárra. A további bemutatóink időpontjait elcsúsztattuk, így azok a következőképpen alakulnak:

Budapest – június 21

Debrecen – június 27

Eger – június 28

Idén először pedig megrendezésre kerül a MineCinema napközis tábor! Július 6-10 között az óbudai Budapest Gardenben várjuk a 6 és 14 év közötti gyerekeket fantasztikus programokkal. A résztvevőknek minden nap más játék exkluzív kipróbálására lesz lehetősége.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X