Újabb versenytárs a rövid videók piacán? Érkezik a YouTube Shorts!

A TikTok berobbanása újításokat hozott a rövid videók világába, az utóbbi pár évben számos alkalmazás próbálta meg felvenni vele a versenyt.
A sorba most a YouTube is beállt és a nagyjából egy évig tartó sikeres béta tesztelés után piacra dobta hivatalosan is a YouTube Shorts nevezetű funkcióját, amely már elérhető az Egyesült Államok területén.

Magyarországon még hivatalosan ugyan nem jelent meg, de a béta verziójával már ti is biztosan találkoztatok alkalmazás használat közben.

Nézzük, mit is tud a YouTube új funkciója!

A YouTube Shorts, ahogy a neve is mutatja rövid, maximum 60 másodperces videók megosztására szolgál. Lényegében úgy kell elképzelnünk, mint a TikTokot, funkciókat tekintve sok hasonlóság fedezhető fel a két alkalmazás között.

A Shorts álló felvételek megtekintését és létrehozását teszi lehetővé, amit az alkotók kedvükre szerkeszthetnek: a tartalmakat vághatják, feliratozhatják, állíthatnak a sebességükön, valamint a sokszínű filter kínálatból válogatva még egyedibb és izgalmasabb tartalmakat tudnak létrehozni. Emellett talán a legkiemelkedőbb funkciója, hogy a készülő tartalmakhoz a YouTube saját zenei tárából válogathatnak hanganyagokat a készítők.

Az új funkció mindenki számára elérhető lesz a YouTube felületén belül egy erre kialakított menüpontban, külön alkalmazást viszont nem kap.

Jónéhány funkció viszont egyelőre nem kapott helyet a Shorts-ban, amely a TikTokot használók számára már ismerős lehet. Ilyen a duett funkció, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználók reagáljanak az egymás által készített tartalmakra. Emellett a Shorts-nak egyelőre csak egy kezdőoldala létezik, ahol az algoritmus által ajánlott tartalmakat tudják megtekinteni a felhasználók, viszont nincs lehetőség külön megtekinteni csak azoknak a felhasználóknak a tartalmait, akikre korábban már feliratkoztak.

A YouTube a Shorts bevezetésével egy új generációnak szeretne utat nyitni. Azoknak, akiknek a hagyományos YouTube-ra történő tartalomgyártás nehézkesnek bizonyult, valamint akik rövidebb videók készítése közben tudják magukat igazán kifejezni.

Kíváncsian várjuk, milyen új funkciókkal jelentkezik a későbbiekben a YouTube Shorts, valamint, hogy vajon sikerül-e felülmúlnia a jelenleg is világelső TikTokot.


Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X