104 millió videót távolított el a TikTok – de vajon mi az oka?

Számtalan visszajelzés érkezett már azzal kapcsolatban, hogy a TikTok néha jogtalanul tilt le profilokat vagy az emberek szintén jogtalanul jelentik fel a felhasználókat/videókat, az indok pedig csupán az, hogy nekik nem szimpatikus valaki. De pontosan milyen videókat és összesen mennyit távolított az elmúlt fél évben?

Sajnos előfordul, hogy a felületen ítélkeznek, támadják egymást és lelkileg bántalmazzák a másikat kommentben, ami igen elítélendő dolog. Emellett van olyan eset is, hogy a TikTok igenis jogosan tiltja le a videókat, hiszen az a szabályzatának ellent mond, ezzel pedig zavarja a felhasználói élményt. Az év első felében több mint 104 millió ilyen videót távolítottak el az alkalmazás felületéről. Ez pedig kevesebb mint az 1%-a a TikTokra feltöltött videóknak. Ebből következtethetünk, hogy óriási mennyiségű videó kerül fel TikTokra fél év alatt.

Mielőtt egy videó felkerül, automatikusan ellenőrzi a TikTok, hogy megfelel-e a követelményeknek. Így a legtöbb letörölt videót nem is láthatta senki. Ám előfordul, hogy a publikálás után a felhasználók általi jelentések hatására távolítják el a tartalmakat. A TikTok közleménye szerint a veszélyes személyek és szervezetek tartalmait távolították el a legtöbbet, majd a meztelenséget és szexualitást tartalmazó videók következtek.

A TikTok olyan adatokat is publikált, amely megmutatja, hogy milyen eltávolítási kérelmek érkeztek hivatalos szervektől. Ezekre azért van szükség, hogy az esetleges tüntetésekről és egyéb országon belüli erőszakos cselekedetekről készült tartalmak terjedését megakadályozzák.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X