A TikTok lemásolja a BeRealt?

Egyediségének köszönhetően a BeReal applikáció mára már hazánkban is rendkívül nagy népszerűségre tett szert, erre pedig a TikTok gyorsan és célzottan reagált, kifejlesztett egy saját alkalmazást, a TikTok Now-t. Ez az alkalmazás hasonló elveken működik, mint a BeReal, azonban némi különbség is felfedezhető.

Mitől másabb  a TikTok Now, mint a BeReal?

Míg az eredeti appban 2 percünk van elkészíteni a napi képet, úgy a TikTok Now-ban ez 3-ra növekszik. A kép megosztása során pedig van lehetőségünk arra, hogy kiválasszuk, csak az ismerőseink lássák a fotót vagy bárki. A felfedezés fülön a BeReal általában nemzetközi tartalmakat dob fel, a TikTok Now pedig az algoritmus által profilunkról alkotott kép alapján ajánl olyan tartalmat, amire kíváncsiak lehetünk.

A bejelentkezés a TikTok profilunkon keresztül történik, az ismerősök listája pedig automatikusan átkonvertálódik, így azok a profilok, akikkel már eredetileg kölcsönös követéssel párban álltunk, a TikTok Now-ban is rögtön ismerősként jelennek meg.

A koncepció pedig ugyanaz: filterek, szerkesztések, hamis illúziók nélküli képek éppen ott és akkor, amikor jön az értesítés

A TikTok Now felhasználói szemszögből

Ugyan a TikTok néhány felhasználónak már elérhetővé tette a TikTok Now oldalt az alkalmazásban, azonban teljeskörűen használni csak az új alkalmazás letöltésével lehet.

Az elégedetlen visszajelzések többsége sérelmezi, hogy nem teljeskörű beépített funkcióként lett létrehozva az eredeti TikTok alkalmazásban, mely felhasználói szemszögből jogosan lenne sokkal kézenfekvőbb, mint egy külön alkalmazás.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X