“Közelben” funkciót tesztel a TikTok

Az TikTok számos lehetőséget nyújt a felhasználóknak, hogy minél szélesebb körben találkozzanak a számukra érdekes videókkal, azonban a TikTok azonban most egy új funkciót tesztel amellyel teljesen más megvilágításba helyezheti a böngészést és a felfedezést.

A TikTok felületére belépve a “Követés” és “Neked” fül mellett Délkelet-Ázsiában már tesztelik a “Nearby” azaz “Közelben” fület is, ahol a lokáció alapján közelben lévő profilok tartalmait mutatja az app.

Az egyes videókra akár helycímkéket is lehet elhelyezni, így tartalomgyártóként megnyílik a lehetőség, ha más-más helyekre szeretnénk eljuttatni mondanivalónkat.

A TikTok algoritmusa már eddig is híres volt arról, hogy igencsak felhasználóbarát és segíti a releváns tartalmakat eljuttatni a fogyasztókhoz. Ez manapság igencsak hasznos, hiszen a a Meta és a YouTube nem jeleskedik ezen a fronton. Az új funkció bevezetésével, a lokációs lehetőségek beépítésével egy újabb érvet kaptak az eddig hezitáló videósok a platform használatára. 

Az újítás új fejezetet nyithat a TikTok életében, ugyanis az eddig leginkább csak szórakozásra használt alkalmazást mára már sokan használják keresőként is, így a cégek számára ez is egy újabb érv a felület mellett.

A TikTok globális térhódításának további igazolása az is, hogy az eMarketer kutatása szerint a cégek 2022-ben már többet költenek TikTok-on influenszer marketingre, mint Facebookon. A témában a szövegre kattintva olvashatsz bővebben.

Iratkozz fel havi újdonság levelünkre!

X